mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHôm Nay7642
mod_vvisit_counterHôm Qua8485
mod_vvisit_counterTuần Này16127
mod_vvisit_counterTuần Trước32590
mod_vvisit_counterTháng Này74078
mod_vvisit_counterTháng Trước182520
mod_vvisit_counterTất cả11936719

We have: 81 guests online
Your IP: 54.156.39.245
 , 
Today: Oct 15, 2018

 

Vì lỗi kỹ thuật nên số lượng người truy cập sẽ được đếm lại từ tháng 3 ngày 25 năm 2014 và bắt đầu từ con số 1.581.247 (số người truy cập cũ)Bánh Sự Sống
BANH SU SONG -LOI CHUA LA DEN SOI CON BUOC PDF Print E-mail

09/ 12/2018

BẠN Tìm thấy gì trong Lời CHÚA .

Lời CHÚA làm tâm hồn ta hớn hỡ , vui mừng

Lời CHÚA là sức mạnh giúp ta vượt thắng mọi khốn khó trong đời sống .

Lời CHÚA là ánh sáng chỉ đường soi lối ta đi .

Lời CHÚA cho ta sức mạnh - đánh thức tâm hồn yếu đuối

Lời CHÚA làm thức tỉnh con tim ta - khi phạm tội , sa ngã

Lời CHÚA làm cho ta quay đầu trở về - hỡi tội nhân !

Lời CHÚA giải thoát ta khỏi tội lỗi, tù đầy

Lời CHÚA giúp ta thoát khỏi đui mù Tâm Linh

Lời CHÚA là ngọn đèn soi đường, chỉ lối ta đi

Lời CHÚA chữa lành biết bao bệnh tật nguyền trong tâm hồn cứng cõi ta

Lời CHÚA ban cho ta sức sống mới trong Thần Linh THIÊN CHÚA

Lời CHÚA CẦN cho tất cả mọi người KITO Hữu

Lời CHÚA ban cho ta ơn Cứu Độ của THIÊN CHÚA.

Hãy sống và thực hành Lời CHÚA , sẽ giúp ta trở thành người hoàn hảo , đạt tới tầm Viên mãn trong Đức KITO_ THIÊN CHÚA chúng ta.

AMEN

Vo Thai Uyen

------------------------

 
BANH SU SONG - THU TU CN23TN-B PDF Print E-mail

Hong Nguyen

THỨ TƯ TUẦN XXIII THƯỜNG NIÊN B - NGÀY 12/09/2018

BÁNH SỰ SỐNG: Tin Mừng Đức Giêsu Kitô theo thánh Luca (Lc 6: 20-26)

Khi ấy, Chúa Giêsu đưa mắt nhìn các môn đệ và nói: "Phúc cho các ngươi là những kẻ nghèo khó, vì nước Thiên Chúa là của các ngươi. Phúc cho các ngươi là những kẻ bây giờ đói khát, vì các ngươi sẽ được no đầy. Phúc cho các ngươi là những kẻ bây giờ phải khóc lóc, vì các ngươi sẽ được vui cười. Phúc cho các ngươi, nếu vì Con Người mà người ta thù ghét, trục xuất và phỉ báng các ngươi, và loại trừ tên các ngươi như kẻ bất lương. Ngày ấy, các ngươi hãy hân hoan và reo mừng, vì như thế, phần thưởng các ngươi sẽ bội hậu trên trời. Chính cha ông họ cũng đã đối xử với các tiên tri y như thế. Nhưng khốn cho các ngươi là kẻ giàu có, vì các ngươi hiện đã được phần an ủi rồi. Khốn cho các ngươi là kẻ đã được no nê đầy đủ, vì các ngươi sẽ phải đói khát. Khốn cho các ngươi là kẻ hiện đang vui cười, vì các ngươi sẽ ưu sầu khóc lóc. Khốn cho các ngươi khi mọi người đều ca tụng các ngươi, vì chính cha ông họ cũng từng đối xử như vậy với các tiên tri giả".

Suy niệm - TÔI ĂN-NHAI VÀ NUỐT LỜI CHÚA

Tên chỉ người. Nói đến tên ai là nói đến chính người đó. Tên có thể gợi cho chúng ta nghĩ đến một kỷ niệm, một biến cố nào đó trong cuộc đời. Có những cái tên gắn liền với đời sống con người; có những cái tên mà chỉ cần nhắc đến thôi đã làm cho người ta phải thổn thức khôn nguôi; v.v. Nói chung, con người ai cũng có tên và ai cũng quí trọng tên của mình.

Khi mặc khải cho ông Môsê biết về "Danh Thánh", Chúa nói: "Ta là Đấng Hiện Hữu", thì gián tiếp Thiên Chúa đã cho ông biết "Danh Ngài" gắn liền với sự vô biên, gắn liền với tình yêu và gắn liền với con người.

Vì Thiên Chúa là Đấng vô biên nên "Danh Ngài" cũng vô biên, tình yêu của Ngài cũng vô biên. Muốn trở nên giống Chúa thì chúng ta phải trau dồi lòng quảng đại, kiến tạo tình yêu cho mọi loài, nhất là cho anh chị em nghèo khổ.

Thiên Chúa làm cho sự hiện hữu của mình trở nên phong phú khi làm cho tâm hồn của con người trở nên nhạy cảm trước những nhu cầu thiết thực của anh chị em. Hơn thế nữa chính Ngài cũng trở nên nhu cầu của con người để làm thỏa mãn khát vọng của con người khi muốn vươn hồn lên kết hiệp với Chúa.

Đức Maria là một "danh hiệu" Thiên Chúa ban cho con người. Đức Maria là một người đầy ơn phúc, nhưng Đức Maria muốn chia sẻ hạnh phúc của mình cho con người; vì thế Mẹ đã từ bỏ mình, đã trở nên nghèo để luôn thuộc về Chúa; đã trở nên nghèo để luôn gần gũi với con người. Mẹ là một người nghèo nên Mẹ là người có phúc: "Phúc cho những ai có tâm hồn nghèo khó". Như vậy, Đức Maria đã trở nên mối phúc mà Thiên Chúa muốn ban cho con người.

Nhìn vào gương Mẹ Maria, mỗi chúng ta khi mang danh hiệu Kitô hữu cũng luôn được mời gọi sống nghèo: nghèo vì Nước Trời; nghèo vì Tin Mừng của Chúa; nghèo để thuộc trọn về Chúa; nghèo để yêu mến Chúa trong sự đồng cảm với anh chị em.

Lạy Chúa, xin cho mỗi người chúng con luôn đón nhận Chúa hiện diện với một tinh thần của người nghèo khó chỉ biết có Chúa làm gia nghiệp. Xin cho chúng con biết noi gương Mẹ Maria để luôn thuộc về Chúa một cách trọn vẹn. Amen.

GKGĐ Giáo Phận Phú Cường

---------------------------------------

 
BANH SU SONG-ONE BREAD, ONE BODY 10-9-2018 PDF Print E-mail

One Bread, One Body

1 Corinthians 5:1-8
View Readings Psalm 5:5-7, 12 Luke 6:6-11
Similar Reflections

WARPED BY SIN?

"On another sabbath He came to teach in a synagogue where there was a man whose right hand was withered." —Luke 6:6

Imagine seeing a man whose right hand was withered. There would be many things he could not do and other things he could do only with great difficulty. He might even feel embarrassed if someone tried to shake his withered hand. If you have any love in your heart, you would want to help this man. How much joy you would feel when Jesus restored the man's hand perfectly and instantly! (Lk 6:10) However, the scribes and Pharisees reacted differently. "They became frenzied and began asking one another what could be done to Jesus" (Lk 6:11).

"A little yeast has its effect all through the dough" (1 Cor 5:6). The religious leaders of Jesus' time were jealous of Jesus (Mt 27:18) and full of pride and selfishness (see Mt 23:5ff). This yeast affected their whole lives to the point that they did not love enough to even rejoice in the healing of the man with the withered hand. Therefore, let us repent of all sin, corruption, and wickedness, or we will be unable to live lives of sincerity, truth, love, and joy (see 1 Cor 5:8).

Prayer: Father, I repent and ask You to remove the cancer of sin from my life.
Promise: "Let all who take refuge in You be glad and exult forever. Protect them, that You may be the joy of those who love Your name." —Ps 5:12
Praise: Don and Monica, a married couple, both received the spiritual gift of healing. For years they have ministered to hurting people together. God has used them to heal many of physical, spiritual, and emotional ailments.

----------------------------

 
BANH SU SONG - ONE BREAD, ONE BODY 08-9-2108 PDF Print E-mail

One Bread, One Body

Nativity of Mary

Micah 5:1-4 or
Romans 8:28-30
View Readings Psalm 13:6 Matthew 1:1-16, 18-23
Similar Reflections

GARBAGE AND BIRTHDAYS

" 'The virgin shall be with Child and give birth to a Son, and they shall call Him Emmanuel,' a name which means 'God is with us.' " —Matthew 1:23

We often give presents to those celebrating their birthdays. On Mary's birthday, it's even better. Often on this day, the Lord gives everyone special presents. For example, through the intercession of Mary, the Lord may give us the present of a miracle in which He takes even bad things and works them together for the good of those who love God and are called according to His decree (Rm 8:28).

Think of the worst sins of your life. Think of the worst sins committed against you. What are the worst injustices in our culture of death? What has broken your heart? What are your greatest disappointments? Bring the most foul garbage of your life to Mary's birthday party today. At Mass, bring to the altar your whole life, especially the worst parts of it. As Jesus changes the bread and the wine into His Body and Blood, Jesus may take your garbage and turn it into forgiveness, healing, deliverance, and salvation. The Lord does these miracles because He loves you so much. He does these miracles often on the birthday of Mary because Mary loves you and is pleased to see her Son pouring out His love on her children (see Rm 5:5). Birthdays are days of love and miracles. Happy birthday!

Prayer: Father, do more than I can ask for or imagine (Eph 3:20).
Promise: "Therefore the Lord will give them up, until the time when she who is to give birth has borne." —Mi 5:2
Praise: Horace, once a non-Christian, came to know Jesus as Lord because of an interest in the prophetic messages given at Marian apparitions.

------------------------------

 

 
BANH SU SONG-ONE BREAD,ONE BODY 07-9-2018 PDF Print E-mail

One Bread, One Body

1 Corinthians 4:1-5
View Readings Psalm 37:3-6, 27-28, 39-40 Luke 5:33-39
Similar Reflections

THE WAY TO JESUS

"New wine should be poured into fresh skins." —Luke 5:38

Everything has changed with the coming of Jesus Christ into this world. All prior ways of relating to God cannot even begin to compare with the new way of relating to God introduced by Jesus.

Those who related to God before Jesus sometimes placed more importance on the religious practices than on the relationship with God. We must never mistake the path for the goal, which is Jesus Christ. We are to "keep our eyes fixed on Jesus," the Goal (Heb 12:2).

Even while walking the path to Jesus in this earthly life, the Lord has given us help. Jesus told us: "I am the Way" (Jn 14:6). So Jesus is both the Way, that is, the Path, and the Goal. Thus, when we perform Christian service, disciplines, and devotions, such as fasting, we must keep our eyes fixed on Jesus rather than successfully checking off another box on our checklist.

It is a constant goal of the devil to get us to take our eyes off Jesus and introduce pride and selfishness into our worship, devotions, and service. When you grow tired in your Christian walk, come to Jesus constantly for refreshment (see Mt 11:28) rather than to the world for relief.

Prayer: Jesus, when I get tired for You, may I never get tired of You.
Promise: "Take delight in the Lord, and He will grant you your heart's requests." —Ps 37:4
Praise: Joanna, a pro-life legislator, fasted and prayed prior to her decision to run for public office.

-------------------------

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 130